Wie ik ben...

Karen Mensonides Profielfoto

 

Creatieveling, observator, empathisch, perfectionist, leergierig, geduldig.

Dat ben ik, Karen Mensonides, grafisch ontwerpster, opgegroeid in de kop van Noord-Holland. Al van kinds af aan ben ik erg visueel. Ik maakte mijn familieleden aan het lachen door mensen, na zorgvuldig te hebben geobserveerd, na te spelen, met alle karaktertrekken, houdingen en stemmetjes die daarbij hoorden. Minder blij waren ze met mijn tekenkunsten op de muren in huis! Op de middelbare school probeerde ik de typische karaktertrekken van de leraren te vangen in karikaturen. Mijn schoolagenda's en schriftjes staan er vol mee, evenals met allerlei 'doedels'.

Creatief bezig zijn, maar vooral ook ergens de essentie uithalen, dat zat er altijd al in.

 

Ik ben groot gebracht in een grafische omgeving. Mijn vader is op zijn 22e een eigen reclame- en display bedrijf gestart, aan huis. Thuis hadden we de geur van drukwerk, papier en karton altijd om ons heen. Materiaal om te 'knutselen' was er genoeg.

 

Na de HAVO ben ik een jaar naar Amerika gegaan. Ik heb in een Amerikaans gezin gewoond en de Highschool gedaan. De keuze uit creatieve vakken was daar enorm en ik heb daar dan ook les gehad in o.a. Grafisch Vormgeven, Tekenen en Acteren. Door mijn prestaties in de les ben ik daar toegelaten aan de National Art Honor Society.

Het doel van NAHS is om studenten te helpen hun hoogste potentieel te bereiken in alle vormen van kunst en de kennis van het kunstonderwijs in de hele school en de gemeenschap te verhogen.

Het was een jaar met ervaringen en indrukken om nooit te vergeten!

 

Na de Highschool heb ik de opleiding (Typo)grafisch Vormgeven aan het

Grafisch Lyceum Amsterdam (het huidige Mediacollege Amsterdam) gevolgd,

waarna ik vanaf het jaar 2000 bij verschillende (reclame)bureaus ervaring heb opgedaan als grafisch ontwerpster en webdesigner.

 

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ontwerpster.

 

In mijn vrije tijd breng ik het acteren en nadoen van typetjes nog steeds in de praktijk
bij Toneelvereniging Micro, te Dieren.

 

© 2016 Mensoni Design